Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза по време на

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза по време на
Коментари Харесай

Джейк Съливан в Киев: Непоколебимата подкрепа на САЩ ще продължи

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан каза по време на посещаване в Киев в петък, че подкрепата на Съединени американски щати за Украйна ще остане непоколебима след междинните избори за Конгреса във вторник, оповестява " Ройтерс ".

" Възнамеряваме напълно да подсигуряваме, че ресурсите са налице, както е належащо и ще получим двупартийна поддръжка, с цел да се случи това ", сподели той пред кореспонденти по време на брифинг в администрацията на украинския президент.

Съливан се срещна през днешния ден в Киев с президента на Украйна Володимир Зеленски, ръководителя на кабинета на президента Андрий Йермак, министъра на защитата Резников и други, с цел да подчертае непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна и нейния народ, до момента в който те пазят своя суверенитет и териториална целокупност.

Съливан разгласи спомагателния пакет от 400 милиона $ помощ за сигурността, който включва обновени танкове T-72, безпилотни летателни апарати и възобновяване на 250 ракети земя-въздух HAWK за вероятно прекачване в Украйна.

Той също по този начин удостовери продължаващото даване на икономическа и филантропична помощ, както и продължаващите старания с сътрудниците да се държи Русия виновна за нейната експанзия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР